Koningsdag

Elk jaar rond Koningsdag organiseert het Oranje Comite de activiteiten in en rond het centrum van Klundert.
Er wordt gestart met de koningsnacht, een optocht naar het stadhuis waar de Aubade plaats vind. Daarna kunnen kinderen spelletjes doen, de kinderbraderie en er is een Oranje lunch. Voor iedereen is er een fietstocht in de regio.

Op 4 mei organiseert het Oranje comité de herdenking bij het oorlogsmonument. Hierbij worden alle oorlogsslachtoffers herdacht.

Op 5 mei is er dan de Bevrijdingsdag.

Braderie Klundert

Elk jaar in juni organiseert de braderie-commissie van Klundert een groots opgezette braderie.
Plaatselijke ondernemers, verenigingen, stichtingen en ondernemers van buiten Klundert zorgen dan voor een gevarieerd aanbod in de kramen en dus voor veel gezelligheid.
Op meerdere podia treden diverse artiesten op en op het parcours zelf kom je diverse straatartiesten tegen. Tijdens de 3-daagse braderie is er ook kermis, dus is er voor iedereen wat wils….
Voor meer informatie over de braderie: 

Sint intocht

Elk jaar wordt de Sint op een ludieke manier ontvangen in Klundert via het water in het centrum.
Met diverse bootjes komt hij aan met al zijn pieten om vervolgens wandelend door het centrum bij het oude stadhuis de menigte toe te spreken. Een speurtocht naar de Pieten voor de kinderen zorgt ervoor dat elk kind een verrassing krijgt, terwijl er chocolademelk en koffie geschonken wordt door de ondernemersvereniging.

Klundert bij Kaarslicht

Een evenement dat wordt georganiseerd door Stichting Klundert bij Kaarslicht en dat om de 2 jaar in december plaatsvindt. Op 17 December 2022 is de volgende editie van deze spectaculaire avond, waarbij het centrum van Klundert verlicht wordt door duizenden waxine-lichtjes in de straten en de raamkozijnen van de huizen en de etalages. Na een adembenemende opening zijn er diverse optredens van koren, dichters, vertellers van verhalen en meer. Het evenement wordt rond 22.00 in de avond op een spectaculaire manier afgesloten.